Gevelreiniging en dakreiniging Groningen

Laat je huis weer stralen en voorkom hoge renovatiekosten met tijdige gevelreiniging!

Demo aanvragen Contact

Gevelreiniging en dakreiniging Groningen

Waarom dakreiniging en/of gevelreiniging

De ligging aan de kust en de vele waterwegen zorgen voor een vochtige omgeving, terwijl de wind vaak voor extra vervuiling zorgt. Zeker in de industriële gebieden en langs drukke verkeerswegen komt de gevel van je woning onder druk te staan. Houd dit zelf bij of schakel ons in: gevelreiniging en dakreiniging Groningen

De gevolgen van vervuiling en vocht

De combinatie van wind, regen en luchtvervuiling zorgt ervoor dat gevels in Groningen sneller vervuilen. Zwarte roetaanslag, groene aanslag van algen en mossen zijn veelvoorkomende problemen. Deze vervuiling tast niet alleen de esthetiek aan, maar kan ook leiden tot:

  • Beschadiging van de gevel: Vocht dringt dieper door in de gevel, waardoor deze poreus wordt en op den duur kan afbrokkelen.
  • Vochtproblemen: Een vervuilde gevel kan vocht minder goed afstoten, wat kan leiden tot vochtproblemen binnen in de woning.
  • Hogere energiekosten: Een vochtige en vervuilde gevel isoleert minder goed, waardoor je meer energie verbruikt om je woning te verwarmen.

Waarom gevelreiniging belangrijk is

Door je gevel regelmatig te laten reinigen, voorkom je bovenstaande problemen en geniet je langer van een mooie en gezonde woning. Daarnaast biedt gevelreiniging nog meer voordelen:

  • Verlenging van de levensduur van je gevel: Door tijdig te reinigen, voorkom je kostbare reparaties.
  • Hogere waarde van je woning: Een schone en goed onderhouden gevel verhoogt de waarde van je woning.
  • Verbetering van het uiterlijk: je woning ziet er weer als nieuw uit.

Naast standaard gevelreiniging kunnen we je gevel ook coaten of impregneren.

Gratis offerte aanvragen
Gevelreinigen

Hoe werkt gevelreiniging?

Algemene gevelreiniging en dakreiniging Groningen

Het Groninger klimaat met zijn vochtige lucht en regelmatig optredende stormen stelt hoge eisen aan gevels. Voordat we aan de slag gaan met het reinigen van jouw gevel, maken we een nauwkeurige inspectie. Zo kunnen we vaststellen welke reinigingsmethode het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Onze aanpak voor Groninger gevels

  • Individuele aanpak: elke gevel is uniek. Daarom passen we onze reinigingsmethode aan op de specifieke vervuiling en het materiaal van jouw gevel.
  • Voorbehandeling: bij hardnekkige vervuiling zetten we eerst een speciaal reinigingsmiddel in om de aanslag te verzachten.
  • Hoge druk en heet water: onze standaardmethode is het reinigen met heet water onder hoge druk. Dit is een effectieve en milieuvriendelijke manier om mos, algen en andere vervuiling te verwijderen.
  • Bescherming: na de reiniging kunnen we jouw gevel coaten of impregneren om deze langer schoon te houden en te beschermen tegen nieuwe vervuiling.

Waarom kiezen voor onze gevelreiniging in Groningen?

  • Groninger expertise: we kennen de specifieke uitdagingen van Groninger gevels en hebben de juiste kennis en ervaring om jouw gevel weer als nieuw te maken.
  • Milieuvriendelijk: onze reinigingsmethoden zijn veilig voor mens en milieu.
  • Duurzaam resultaat: een goed gereinigde gevel gaat langer mee en ziet er mooier uit.
  • Betaalbaar: we bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Coaten en impregneren

Na de gevelreiniging kun je kiezen voor extra bescherming. Gevelcoating zorgt voor een waterafstotende laag en biedt de mogelijkheid om de kleur van je gevel aan te passen. Impregneren is een goedkoper alternatief en zorgt ervoor dat water en vuil minder goed aan de gevel hechten. Voor beide behandelingen geldt dat de gevel eerst grondig gereinigd moet worden.

gevelreiniging bakstenen 800x600 1
gevelreiniging muur

Gevelreiniging voorbeelden

Waarom Dak & Gevelspecialist?

De passie voor gevelreiniging en dakreiniging Groningen

Onze Dak & Gevelspecialisten hebben jaren ervaring met gevels en voegen in Groningen en omstreken en passen bewezen methodes toe om je gevel te reinigen en te beschermen. We maken gebruik van milieuvriendelijke reinigingsmiddelen die effectief zijn tegen algen, mos en viezigheid zonder schade aan te richten aan het milieu. Bovendien streven we ernaar om onze diensten betaalbaar en toegankelijk te houden voor alle woningeigenaren en bedrijfspandeigenaren in Groningen.

Kwaliteit & resultaat

Ervaar zelf het verschil met een gratis demonstratie. Wij laten je graag zien hoe jouw gevel weer kan stralen. Maak nu een afspraak en laat je verrassen door de resultaten, gevelreiniging en dakreiniging Groningen!

Intake aanvragen
dak en gevelspecialist homepage illustration 2

Veel gestelde vragen

Een gevelreiniging zorgt ervoor dat de levensduur van je gevel verlengd wordt en voorkomt hogere kosten op de lange termijn. Voorkomen is beter dan genezen 🙂

Dit hangt af van de conditie van de gevel en het oppervlakte. Gemiddeld zijn we hier zo’n 3 à 4 uur mee bezig.

De kosten van gevelreiniging hangt af van het oppervlak, het soort gevelsteen dat is gebruikt en uiteraard de staat van vervuiling. Gemiddeld zijn de kosten hiervoor zo’n €5,- tot €15,- per m². Voor een geveloppervlak van 50m² moet je gemiddeld denken aan zo’n €400,- (inclusief BTW). Gevelreiniging en dakreiniging Groningen

We werken door heel Groningen, daarnaast alle steden in een straal van 50 kilometer om Groningen heen. Gelukkig hebben wij verschillende vestigingen door Nederland heen, zodat wij de klant overal in Nederland kunnen bereiken. Ben je benieuwd waar onze vestigingen allemaal zitten? Kijk dan hier: vestigingen.

Het laten coaten van een gevel kost gemiddeld zo’n €10,- à €15,- per vierkante meter. De exacte prijs hangt af van het type gevel en uiteraard het oppervlak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een demo of een gratis prijsberekening.

Impregneren is een voordeligere optie dan gevelcoating. Hiervoor ben je gemiddeld zo’n €5,- tot €10,- per m² kwijt. Let op dat een gevelreiniging altijd nodig is om impregneren goed te laten werken. Deze kosten komen hier dus nog bovenop.

Contact een gevelreiniging specialist

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor het reinigen van jouw gevel in Groningen of omstreken? Of ben je benieuwd naar de exacte kosten voor jouw specifieke geveloppervlak? Onze gevelreinigers streven altijd naar de beste resultaten! Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of vraag een gratis demo aan.

Gratis Demonstratie Contact
MartijnGevelreiniging en dakreiniging Groningen